Bygget, som omfattar en kongresshall, ett hotell och en kontorsbyggnad, bjuder på flera utmaningar.
— Det är extremt svårt med logistiken och varuleveranserna, det är en så liten yta. Kongressen är också svår konstruktionsmässigt. Flera betongsorter är speciellt framtagna för projektet. Allt är special här, säger Jens Handley.
Jens Handley har jobbat i byggbranschen i drygt 14 år. På Peab har han tidigare arbetat som snickare och betongarbetare. För tre år sedan började han som tjänsteman.
— Det var en arbetschef som tyckte att jag var duktig och frågade om jag var intresserad. Jag höll på och velade ett tag, det finns ju både för- och nackdelar med att vara tjänsteman. Det är mer ansvar, sämre lön och man får jobba längre dagar. Men man får också chansen att prova vingarna lite grann. Karriärmöjligheterna är större, säger han.
Som arbetsledare ska Jens Handley beställa material, se till så att all egenkontroll utförs samt planera när och i vilken ordning underentreprenörerna ska utföra sina uppgifter.
— Det roligaste är att man får vara med och planera och bestämma och träffa mycket människor. Tidigare har man stått bredvid ibland och sett att någon har gjort fel, nu bestämmer jag i vilken ordning vi bygger och kan säga ifrån om någon gör på ett krångligt sätt.
Nackdelen med jobbet är att det är svårt att få tiden att räcka till i vardagen.
— Det är svårt att släppa jobbet när man kommer hem. Det är så pressat, det är 200 grejer man ska göra på en vecka och man får inte glömma en grej, då kostar det miljonbelopp. Och ju svårare saker man bygger, desto mer grubblar man, säger han.
Arbetsledare på Stockholm Waterfront
Namn: Jens Handley
Yrke: Arbetsledare på Peab.
Ålder: 35 år.
Bor: I villa i Hässelby.
Familj: Sambo och tre barn, 10, 5 och 4 år.
Utbildning: Elektrikerutbildning, snickarutbildning och Peabs arbetsledarutbildning.
Fritidsintresse: Segling, skidåkning, att renovera hemma och att umgås med barnen.