Nyheter

Byggdialog tar hem stort kontrakt i Karlskoga

Karlskoga kommun har gett Byggdialog uppdrag som totalentreprenör för kommunens om-nybyggnationer av skolor. Fotot visar vy över Karlskoga
Karlskoga kommun har gett Byggdialog uppdrag som totalentreprenör för kommunens om-nybyggnationer av skolor. Foto: Byggdialog

Byggdialog har utsetts som totalentreprenör för Karlskoga kommuns omfattande satsning på om- och nybyggnation av flera skolor och förskolor.

Byggdialog och Karlskoga kommun ska tillsammans i en strategisk partnering bygga flera skolprojekt i kommunen. Först ut är ombyggnation av en förskola.

En strategisk partnering innebär att aktörerna bygger flera projekt tillsammans.

– Det har varit en lång upphandlingsprocess med mycket planeringsarbete som avslutas nu med kontraktsignering. Att Karlskoga Kommun får möjligheten att arbeta i samverkan med ByggDialog kommer att bli både lärorikt och utvecklande, det känns tryggt. Vi har kommit i gång bra med det gemensamma arbetssättet och vi har en spännande resa framför oss att göra, säger Sebastian Pisoni, projektchef på Karlskoga kommun.

Just nu handlar Byggdialog upp underentreprenörer till projekten. Under tiden pågår arbetet med övergripande planering och uppstart av ombyggnationen av förskolan.

– Vi har kommit i gång väldigt bra tillsammans med Karlskoga kommun. Vi är tacksamma för förtroendet att få vara deras samarbetspartner i de här projekten, säger Emma Blomgren, projektchef på Byggdialog.